När du registrerar dig som medlem på Företagande.se godtar du dessa medlemsvillkor. Du är själv ansvarig för att ditt uppträdande är i enlighet med medlemsvillkoren och gällande svensk lagstiftning.
Du går med på att inte posta något störande, stötande, vulgärt, hatiskt, hotande, sexuellt anspelande eller något annat material som kan tänkas bryta mot någon tillämplig lag. Om du bryter mot detta kan det leda till att du blir permanent avstängd och din Internetleverantör kontaktas. Varje meddelandes IP-adress sparas för att stärka detta vid eventuellt missbruk. Du går med på att webbmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst, när som helst. Som en användare går du med på att all information som du skrivit in sparas i databasen. Den informationen kommer inte att distribueras till någon tredje part utan ditt samtycke. Webbmastern, administratören eller moderatorer kan inte hållas ansvariga vid intrångsförsök som kan leda till att data stjäls.
Som medlem får du även vårt nyhetsbrev med artiklar och erbjudanden. Om du önskar kan du enkelt avregistrera dig från detta nyhetsbrev. I övrigt används e-postadressen bara för att aktivera din registrering, och för att skicka ett nytt lösenord till dig om du råkar glömma det.
När du registrerar dig på forumet godkänner du samtidigt att de uppgifter som du lämnar behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.
Copyright
Allt material på Företagande.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Det gäller allt innehåll på webbplatsen, som exempelvis artiklar, texter och grafik. Du kan använda material från webbplatsen för privat, men icke kommersiellt bruk. Du får publicera artiklar förutsatt att du länkar tillbaka. Ange vänligen källa om du citerar. Är du osäker på vad som gäller är du välkommen att kontakta oss.
Cookies och cookiehantering
Företagande.se använder cookies. En cookie är en textfil som lagras på användarens dator, för att sedan hämtas upp av servern när användaren åter besöker sajten.
En cookie innehåller ingen personinformation. Vill du inte tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsare. Inga cookies kommer då att sparas, men vissa delar av denna webbplats kommer då kanske inte att fungera korrekt.
Disclaimer
Material som publiceras på Foretagande.se är endast avsett som allmän information och skall inte ses som professionell rådgivning. Det finns risk att innehållet inte är uttömmande eller helt uppdaterat. Användandet av material på denna hemsida sker på användarens egen risk. Foretagande.se ansvarar inte för och har inga förpliktelser i förhållande till material på hemsidan eller material på annan hemsida med länk till eller från denna hemsida. Genom att klicka på " Jag har läst och accepterar villkoren " går du med på att bindas till dessa villkor.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
St1 - rabatt på drivmedel.
Med flera.
Varför bli medlem?
Det kostar inget
Bli skribent
Få ett riktigt vasst nyhetsbrev
Ladda ner mallar
Delta i diskussionsform
Rabatter hos Circle K, Sendify, Samsung, St1, mfl.
Circle K - rabatt på drivmedel.
Sendify - troligen Sveriges bästa fraktavtal.
Samsung - exklusiva erbjudanden, upp till 30% rabatt.
Har försökt leta en del, men hittar inget vettigt... 🙁
Har planer på att starta ett café i framtiden, men kan tänka mig att det är en del regler man ska hålla sig till eftersom man kommer hantera livsmedel.
Vad är det som gäller egentligen? Någon som kan hjälpa mig med detta?
Miljö och hälsa (Hälsovårdsnämden) i respektive kommun har information om vad[br]som gäller för att starta en café verksamhet.[br]En lämplig lokal som kan uppfylla alla dessa krav som finns är kanske den stora stötestenen.[br]Ventilationssystemet är oftast den dyraste kostnaden.[br]Yrkesinspektionen vill också vara med och sätta käppar i hjulet rtfm[br]Brandmyndigheten - sotaren vill gärna också komma med synpunkter.[br]Ungefär så...
Förutom det Stefan redan skrivit - en del lokaler byggs så att de redan från början passar för café- och restaurangverksamhet. Berätta för fastighetsägarna vad du söker så kommer någon förhoppningsvis redan från början erbjuda dig en lämplig lokal (dubbelkolla sedan givetvis detta med tillståndsgivande myndighet dock).[br][br]Annars är det väl främst livsmedelslagen du måste kunna på dina fem fingrar - den finns här:[br][br][url=http://62.95.69.15/cgi-bin/thw?${APPL}=SFST&${BASE}=SFST&${THWIDS}=1.9/13703&${HTML}=sfst_dok&${TRIPSHOW}=format=THW&${THWURLSAVE}=9/13703]http://62.95.69.15/cgi-bin/thw?${APPL}=SFST&${BASE}=SFST&${THWIDS}=1.9/13703&${HTML}=sfst_dok&${TRIPSHOW}=format=THW&${THWURLSAVE}=9/13703[/url]
Mojo - du har rätt, och jag tänker inte ge upp min dröm. :D[br][br]Har dessutom fått höra av några som fått ta del av hela min idé gällande cafét att de tror jag kommer bli mycket framgångsrik, så det känns som att jag har mycket att förlora om jag bara släpper min dröm. :D[br][br]Håller på att leta information för fullt nu, och tror jag hittat något. :D
Behöver inte vara så krångligt som det låter. [br]Jag har en gång öppnat ett café i en gammal lada. Inga problem. Vi hade inte ett eget bakeri utan köpte halvfabrikat samt fick levererat från ett bageri.[br][br]Men arbetsytor som är lätta att hålla rena och bra hygien måste det ju vara.[br]Lite skillnad om du ska öppna restaurang eller bageri då är reglerna hårda.[br]Tänk på alla hembygdsgårdar på landsbygden som driver café. Inga stora ventilationssystem där inte.
Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. Klicka här för att
registrera dig som medlem.