Frågor ang prissättning, säljare % etc..

10
Lite luddigt kanske.
Men saken är den att vi har fått en säljare (ny erfarenhet)
Har kör eget men bara med våra produkter.

Till problemet.
Vi kör med öppna kort, vi berättar vad vi köper produkterna för och vi kommer fram till utpriserna gemensamt (där har vi såklart resten av marknaden att anpassa oss efter oxå)

Han kör alltså eget och köper produkterna av oss, på kredit eller vad man ska säga.

Men hur stor del av kakan ska han ha?

Han står ju med allt själv, fordon, boende etc.
Finns det nån typ facklig % som är lämplig?

Självklart ska han och vi överleva men vem ska ha vad..

Som sagt luddigt men ingetn vet nog mindre än mig🙂

MVH
109
"Kakan" i detta fall är alltså bruttovinsten på varje försäljning.[br][br]Om det är en tungsåld produkt och säljaren måste jobba upp varje försäljning i princip från scratch så ska ska säljaren ha majoriteten av kakan. Det skulle i alla fall jag ha krävt om jag vore han. [br][br]Däremot om du har ett inarbetat och säljande namn i marknaden eller väl upparbetat flöde till sajt som genererar leads av bra kvalitet som du serverer säljaren med och han då så att säga får bollen upplagd på straffpunkten, ja då är det lätt att argumentera för en betydligt lägre %.
1165
16
Har ni sålt produkten själva förut, så har ni kanske något hum om vad som är vettigt att klara av att sälja för en person, och utifrån det kan man sätta en rimlig ersättning. [br][br]Är det en säljare som jobbar hemifrån, eller reser han runt och skall stå för hotell, långa resor etc? En person med ett litet eget kontor som mestadels jobbar med telefonen som vapen eller reser runt i en inte alltför vid krets runt en stad behöver dra in runt 60.000kr/månad i intäkter för att få ut en lön som ligger runt 30.000kr/månad med semester, pension etc. och ha råd med de omkostnader som uppkommer. Skall man dessutom ha lager så får man peta till några tusenlappar.[br][br]Reser man runt så behöver man dra in 100-120.000kr/månad för samma lön, eftersom omkostnaderna drar iväg med bil, hotell och traktamente. [br][br]Ett ersättningssystem bör ju bygga på att det är möjligt att få en lön, och helst också bygga på att man har lite tid över till att bearbeta nya kunder så att ni kan expandera och nå nya volymer. Samtidigt bör inte systemet uppmuntra till att man efter ett par års slit lever alldeles för gott på den kundstock man arbetat upp och kan sluta jaga nya kunder.[br][br]De fackliga avtal som finns brukar endast tala om minimilöner, det är en sektor som är väldigt individuell.
10
Saken är att vi med nytt varumärke ska in på en marknad vi jobbat med en längre tid, säljaren hoppar i princip från ett jobb till ett annat men med nya produkter.[br][br]Tanken nu är ju att se till att vi kommer igång och sen benar ut vem som ska ha vad, men det känns som man behöver ett hum iaf, så vi snabbt ser hur det går..[br][br]Då vi står för lager och utveckling av produkterna tar vi ju en gigantisk kostnad, men samtidigt kan vi ju inte belasta säljaren så mkt för det.[br]Men det jag inte har någon koll på är hur många säljare jag måste ha igång för att själv kunna plocka ut en vettig lön..[br][br]Det enda vi igentligen vet är att det är stora marginaler på grejorna samt att han sålt bra tidigare men då med ett väl innarbetat varumärke.[br]Dock kommer vi kunna konkurera både priser och kvalitet så det bör bära sig rätt snabbt..[br][br]MVH/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.