Payson, Paypal eller Moneybookers?

18
yes, nu e det jag igen ;)

Min nya e-butik stödjer följande: Payson, DIBS, Certitrade, Auriga E-payment, Paypal och Moneybookers.

Snälla tala om de största fördelarna/nackdelarna.

Personligen när jag köper på E-butiker så tycker jag alla registrerings-steg/inloggningar är jobbiga så enklaste är ju bäst. Paypal verkar ju seriöst men visst måste man regga sig. (läste på deras hemsida att man får betala 15 gånger utan att vara medlem...men vad händer efter det då???)

10
Det beror på vilken tjänst hos Paypal man kör. På den lösning jag håller på att implementera på en webbplats just nu behöver inte kunden ha Paypal-konto för att handla. Dom kan välja att betala med kort direkt (Visa, Mastercard, Amex etc.) eller via sitt Paypal-konto om dom nu har ett sådant. [br][br]Inte hört om det där med att man kan handla 15 gånger.
10
Kom på en grej till..[br][br]Som jag förstått det så måste du ha ett inlösenavtal med din bank och den betallösningsleverantören du väljer att använda för kortbetalningar, t ex Payson, Payer, Payex etc.[br][br]Detta behöver man inte hos Paypal så vitt jag vet.[br][br]
1165
16
I Sverige använder de flesta Payson, och det behövs inget inlösenavtal för det. Paypal känner många också till.[br][br]Moneybookers är ganska okänt och rätt så struliga att ha att göra med är min erfarenhet.[br][br]Certitrade är också en allt-i-ett-tjänst som många använder eftersom de har låga avgifter. DIBS och Auriga behöver förutom avtal med dem också inlösenavtal på banken, och det kostar en hel del för den som är liten.
1324
4
Håller med föregående talare. Payson är nog en av dom bästa. Man behöver inget inlösenavtal och det är ingen fast månadsavgift. Dock är rörliga avgiften i största laget.  Dessutom hanterar payson SEK fullt ut. [br][br]Centitrade är en konkurent till payson. Vad jag förstått är den rörliga delen av avgiften lägre. Men dom har en fast avgift per månad. [br][br]Paypal tror jag att en del svenskar drar sig från. Dessutom sparas pengarna i paypal som USD eller Euro. Så man kan få kursavikelser även om man bedriver 100% svensk handel. [br][br]Hans
30
En bra sajt för att jämföra kortbetalningar är http://www.ehandel.se/kortbetalning/[br][br]Jag har en butik med Paypal, jag tror att det upplevs mindre seriöst och kan avskräcka en del. Flera kunder tror också att man måste registrera sig på Paypal trots att det tydligt står att man inte behöver göra det, alla former av registreringar ökar bortfallet. Det som är lite krångligt med Paypal också är att beloppet ibland presenteras ex moms och ibland ink moms vilket gör det märkligt för mina slutkunder som alla är svenska och är vana vid att se priser ink moms.[br][br]Dessutom stängde PayPal av mig när vi sålt för 20k+ och krävde att jag skulle skicka in gasräkning som bevis på att vi höll till på den adress vi uppgivit. Jag fick skicka paypal registreringsbevis, passkopia, hyresavtal, bankutdrag, elräkningar mm, och efter 4 månader låste dom upp mitt konto så att jag kunde fortsätta använda det. Så var försiktig med paypal om du inte har råd att vara utan pengarna ett tag.[br][br]På en lite större butik kör jag Payer som jag är nöjd med, har använt dom i ca 5 år utan några problem. Integrationen var ganska smärtfri och bokföringen blir enkel med deras konteringsförslag som skickas ut i samband med utbetalningarna en gång i veckan.[br][br]På min största sajt har jag DIBS och Klarna. Klarna är smidigt för kunden, betala i efterskott, faktura via PDF etc., men det är ganska dyrt, även om jag sitter på ett gammalt och "bra" avtal. DIBS är krångligt. Direkta felaktigheter i dokumentationen, krånglgit med ett inlösenavtal per bank, väldigt svårt att få någon helhetsbild för vad det kostar, hög månadsavgift.[br][br]Tror att vi betalar runt 1000 i månaden för DIBS samt en rörlig avgift per transaktion, dessutom tar inlösaren ut någon avgift, insättningar görs på vårt konto flera gånger om dagen och det känns rörigt att bokföra.
5
Jag håller på att bygga en webshop som i början kommer använda sig av paypal. Paypal valde jag för att det inte finns några fasta månadsavgifter samt ingen startavgift vilket är toppen när föräljningsvolymen är låg.[br][br]Men, jag måste utfärda en [color=red]varning[/color]! Alla priser som skickas till Paypals server vid ett köp är helt öppna för kunden att redigera bäst den vill. Därför kan det vara läge att kontrollera att varje artikel som säljs har erhållit rätt summa.[br][br]En annan sak är att Paypal verkar köra sina egna regler när det kommer till återköp. Var beredd på att kund/betalkortsutfärdare kan få tillbaks köpsumman lång tid efter att köpet genomförts om det visar sig att kortet varit stulet eller kunder är missnöjd/vill jäklas. Det är i alla fall så jag har uppfattat saken.[br][br]Planerar att byta till DIBS när saker börjar rulla på. DIBS känns seriösa.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.